torstai 22. kesäkuuta 2017

Mualiman navassa ja pyörimistä vähän sen ympärilläkin

Muutama viikko sitten vierailimme Kuopiossa. Minä jotenkin pidän siitä kaupungista ja sinne ajaa aika nopeasti täältä Jyväskylästä. Vietimme muutaman vetisen päivän Rauhanlahden kylpylässä. Uiminen on kyllä lapsen ja minun ykköshuvituksia. Lilluimme monta kertaa saman päivän aikana. Tein jopa uimalasi hankinnan, joten pärjäsin vesisodassakin. Rauhanlahdessa oli myös kivat puitteet ulkoiluun ja esim. frisbee golffiin, josta ollaan kumpainenkin niin ikään innostuneita. 


En ollut ikinä käynyt Puijon tornissa, niinpä teimme retken myöskin sinne! Ihanat oli näkymät ja sää sattui olemaan aurinkoinen ja kaunis, joten se kruunasi maisemien katselun. Olen myös iloinen siitä, että tämä pieni mies on innokas reissaaja, joten voidaan vierailla monenlaisissa paikoissa :)
Kuopion torillakin pyörähdettiin jäätelöllä. Lastani lainaten " täällä on ihanaa". Olihan siellä mukava istuksella kauniilla ilmalla ja syödä jäätelöä :)Vierailimme myös Kuopion luonnontieteellisessä museossa. Ei tullut montaa kuvaa otettua, mutta  jännittävää minusta oli nämä karhunpennut,  joihin sai ihan luvan kanssa koskea varovaisesti. Toki minulla meni hetki että itse keräsin rohkeuteni ja silitin turkkia. Eihän sitä nyt ikinä tiedä miten käy... 

Museo oli muutenkin meistä käymisen arvoinen. Siellä oli kiva leikkipaikka, jossa pystyi leikkimään ison sienen sisällä. Ja muitakin eläimiä ja toki tietoa oli tarjolla. Onni myös innostui yllättäen kalevalakorujen näyttelystä, missä saattoi kokeilla virtuaalisilla laseilla vierailua tehtaalla. Onni myös osti tikkunekun, mikä oli mielestäni jo hieman huvittavaa, kun katsoo lapsen vaatetusta. Mutta ihan itse valitsi :D!!
Loppuu hämyisä kuva mammutista, mikä oli meidän ehdoton suosikkimme museossa. Se oli esillä hämärässä tilassa. joka teki tilanteesta mystisen ja jännittävän. jopa haikean. Hienosti oli laitettu esille. Ja oli se myös iso ja komea eläin.  Ihanaa juhannusta jokaiselle! 

Elli6 kommenttia:

 1. Kuopio on kyllä viehättävä kaupunki ja ihmiset leppoisia.
  Löysin sattumalta blogisi ja koska Jkl:ssä ja minä tässä melko lähellä (Laukaan puolella), ajattelin heti liittyä lukijoiden joukkoon. Iloista kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Ihanaa, että eksyit blogiin :) Ja tervetuloa "naapuri" vain seurailemaan :D Kuopio on kyllä viehättävä! :) Mukavaa kesänjatkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Puijon tornikin jäänyt käymättä, vaikka Varkaudessa asuessamme käytiin suht usein Kuopiossa.

  VastaaPoista
 3. Kiva oli lukea tästä reissusta. Kuopiossa retkeilemään miltei joka kesä. Ihana kaupunki! Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on kyllä :) Mukavaa sunnuntaita sinullekkin!!

   Poista