keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Koli, rakkautta ensi käynnillä!

Kuopion reissumme päätteeksi teimme "pienen mutkan" ja kävimme Kolilla. Olin kuullut paikasta paljon positiivista, mutta siltikin se pääsi yllättämään ihanuudellaan. 


Parkkipaikalta pääsi luontokeskus ukon ja sokoshotellin pihaan hissillä, josta paremmin pääsi lähtemään reiteille. Se oli jo itsessään lapselle elämys ja erittäin kätevä, joka dokumentoitiin toki videoiden.


Päivä oli tosi lämmin, joten valitsimme vain mansikat kakun päältä ja kiersimme huippujen kierroksen.  Kierros oli 1,4 kilometriä pitkä ja kiersi  Ukko-kolin,  Paha-kolin ja Akka-Kolin huiput. Onneksi oli kuivaa. Sadesäällä siellä hyppyly olisi ollut itselle kyllä turhan kutkuttavaa puuhaa. Paljon oli väkeä nauttimassa kansallismaisemasta, enkä ihmettele!
Olin jotenkin niin liikuttunut hienoista maisemista, että hyvä ettei kyynel vierähtänyt poskelle huipuilla istuskellessa.


Kävimme myös näyttelyssä Ukko-kolin luontokeskuksessa. Parasta siellä oli pimentävien verhojen takana tapahtuvat esitykset, joissa oli mm. kaskenpoltosta, revontulista, villipedoista ja ukkosesta videot. Joimme myös kahvit kahvilassa, josta sai paikallista jäätelöä. 


Onni sai reissulla mielestäni ihan kuningas-idean! Hän päätti alkaa laittamaan itselleen postikortteja paikoista, joissa käy ja voi sitten niihin kirjoittaa hieman matkapäiväkirjaa. Papan kanssa katsoivatkin jo tätä tarkoitusta varten pärekorin valmiiksi :).Täytyy sanoa, että suosittelen lämpimästi Kolilla vierailua! Tuli vahvasti olo, että sinne palaan vielä uudelleen, ihan ehdottomasti!

Kesäterkuin, Elli

6 kommenttia:

 1. Onpas hienot maisemat! Kolilla en ole koskaan käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä :) oikein ihana paikka!

   Poista
 2. Lapsena tuli paljon matkusteltua Suomessa mutta nyt aikuisena hyvin vähän. Nähtävää olisi kyllä valtavasti. Upeaa seutua näyttää olevan tämä kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kyllä ihania paikkoja :) Jossain vaiheessa ajattelin, että ei suomessa mitään nähtävää ole, mutta nykyään tuntuu että olispa vielä paljon nähtävää ihan täällä kotimaankin kamaralla :)

   Poista
 3. Vau mitä maisemia! :) En ole ikinä Kolilla käynyt, pitäisi kyllä ehdottomasti tehdä reissu sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä erittäin lämpimästi :)

   Poista