lauantai 17. kesäkuuta 2017

Startti kesään Oulussa

Lapsella päättyi eskari ja alkoi kesäloma :) Päätimme, että nyt pitää heti tehdä joku kiva kesän aloitus retki. Käänsimme siis kavereiden kanssa nokan kohti pohjoista ja Oulua.Matkalla pysähdyimme Vaskikelloissa. Mukava sympaattinen pysähdyspaikka aikalailla Oulun ja  Jyväskylän puolivälissä. Sää oli harmillisen sateinen ja harmaa, joten kuvia ei tullut kauhean paljon oteltua. Nähtävillä oli hyvin paljon kelloja. Sisällä iso kokoelma pienempiä ja pihalla suuria kelloja, joita kolistellessa pääsi niin komea ääni, että korvissa soi!Luvan kanssa niitä sitten hetki kolisteltiin, minkä sateelta ja kylmyydeltä tarkenimme, sekä tulo- että menomatkalla.


Sisällä oli ikkunanvälit täynnä pienempiä ja vaikka minkälaisia kelloja. 
Hittujuttu, erityisesti lasten mielestä, oli sisällä oleva suihkulähde. Suihkulähteestä pulpahti aina aika ajoin pieni show, jolloin kuului musiikkia ja värivaloja tyrskyjen lisäksi. Ja itsekkin olin näemmä sen verran innostunut, etten tullut valokuvia ottaneeksi.

Mukava oli myös käydä tukemassa pienyritystä, vaihtoehtona ABC- ketjuille. 


  

Vaskikellosta jatkettiin matkaa Ouluun ja Oulun tietomaahan, mikä oli retkemme pääkohde.


Tietomaassa meni useampi tunti oikein kivasti. Siellä oli monenlaista nähtävää ja testattavaa. Hieman ehkä päivitystä vaatisi, mutta kyllä lapset tykkäsivät ja itsekkin viihtyi. 
Yksi hauska juttu oli lasihissi, josta pääsi katselemaan pitkälle Oulun kaupunkia.
Dinosaurusratsastus :) Lempparijuttu tietomaassa taisi olla ihminen ja eläin näyttely, jossa sai ihan kunnolla testata omia kykyjään ja verrata esimekiksi juoksunopeutta eri eläinten juoksunopeuteen kuten hevosen, koiran, kanan tai laiskiaisen. Kävimme myös katsomassa 3D -elokuvan perhosten lento. Se oli mielenkiintoinen niin ikään. Tietomaassa pääsi ihailemaan myös kivikokoelmia ja esimerkiksi revontulia sitä varten tehdyssä huoneessa. Hotelliyön jälkeen kiertelimme vielä Oulussa. Vielä kesäkuun ensimmäisellä viikolla sää oli hyvin kolea ja vielä ei vihreys ollut Ouluun asti yltänyt. Hauska oli ajella sitten kotiinpäin, kun huomasi jo 4 tunnin ajomatkalla, miten kevät on pidemmällä Keski-Suomessa. Toripoliisi piti tietenkin käydä morjestamassa. 


Ja muitakin tyyppejä :D
 
 Kävimme myös Pohjois-pohjanmaan museossa katsomassa mm. koiramäki näyttelyä. Siellä ei saanut kuvata, joten siitä ei dokumenttiä nyt ole. Koiramäki näyttelyssä oli se kiva puoli, kun siellä saattoi kuunnella kuulokkeilla entisajan elämästä koiramäen tarinoita. 
 Oulu ja reissu oli kiva, vaikka säässä olisi ollut toivomisen varaa. Onneksi seurueemme on myös kiinnostuneita juurikin museoista, joten niissäkin voi tarpeen vaatiessa viettää aikaansa. Parhaita on juuri sellaiset toiminnalliset paikat, missä pääsee kokeilemaan erilaisia juttuja ja samalla oppia uutta :) <3

Mukavaa viikonloppua!
Elli

p.s Seuraavassa postaus tuleekin meidän Kuopion reissusta, jolloin saimme jo nauttia enemmän lämmöstä ja auringonpaisteesta!

2 kommenttia:

  1. Hauska matka :). Vaskikello onkin tuttu paikka, vaikkakin ei ole vuosiin tullut käytyä.

    VastaaPoista