sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Givskud Zoo, Tanskan reissun eläintarhavisiitti

givskud zoo


Kirjoitinkin aikaisemmin retkestämme Billundin Legolandiaan.  Se oli Tanskan matkan ensimmäinen kohde. Vietimme siis 3 yötä Billundista 40 minuutin päässä olevassa Rask Møllessa, josta teimme päiväretken Legolandiaan sekä seuraavana päivänä Givskud Zoo- eläintarhaan.
givskud eläintarha

Eläintarhassa sai itse ajaa autolla eläinten seassa tiettyjä reittejä pitkin. Välillä pääsi myös jalottelemaan ja katselemaan sillä tavoin eläimiä.  Tiettyinä kellonaikoina olisi päässyt myös seuraamaan eläinten ruokintaa, mutta emme osuneet kohdille juuri niihin aikoihin.

givskud zoo

Meillä oli onneksi sellainen auto, että kaikki pääsivät ikkunapaikoille, jolloin jokainen näki myös hyvin.

tanska eläintarha

givskud zooeläintarha givskud zoo

Pojat tykkäsivät kovasti, kun pääsivät huuhtomaan "kultaa". Se oli aika hauska kokemus. Palkkioksi kullanhuuhdosta sai upeat mitalit, mistä jäi kyllä hieno muisto. Kullanhuuhtelu maksoi, olisko ollut 3 euroa? josta tuotto meni eläinten suojeluun.


tanska matkailuSamassa pysähdyspaikassa oli myös mahdollisuus paistaa ilmaiseksi tikkupullaa ja leipää nuotiolla ja vierailla tiipiissä. Mutta sen vaan sanon siitä tikkupullan paistosta, että se ei onnistu ikinä, ainakaan minulta. Aina palaa ja sisältä on raakaa. Mutta ajatus ihana :)


tanska matkailu


Minusta oli mukavaa katsella eläimiä autosta käsin.  Tässä eläintarhassa eläimillä vaikuttaisi näin maallikon silmiin olevan ihan hyvät oltavat. Ainut keiden kohtalo minua jotenkin murehdutti oli gorillat. En tiedä onko se niille ominaista elekieltä, mutta näyttivät minusta apeilta.


matkailu tanskatanska eläintarha

Jonkinverran oli myös tietotauluja matkan varrella. Niitä ei tälläkertaa jääty niin huolellisesti lukemaan.


tanska eläintarha


Alueella oli myös kiva ja iso leikkipuisto, missä pojat leikkivät seurueen pienimmän tyypin päiväunien aikaan. Lisäksi löytyi myös muutama pienempi leikkipaikka.  Kahvio ja ruokailumahdollisuuksia löytyi myös ja tottakai matkamuistomyymälä. Dinopuistossa, mikä alueella oli, emme käyneet kun pieni väsymys alkoi jo painaa ja vesisadekkin yllätti. 

Voi kyllä suositella tätä eläintarhaa. Kannattaa kyllä mielestäni varata päivä aikaa, niin ehtii rauhassa pysähtyä, syödä vaikka eväitä, katsella eläimiä ja välillä vaikka vähän leikkiä. 


tanska eläintarha


Tämän päivän jälkeen jatkoimme matkaa pohjoiseen, josta lisää myöhemmin.

tanska matkailu


Kiitos kun kävit lukemassa!  Ilahdun jätetyistä puumerkeistä kovasti :)

Elli

4 kommenttia:

  1. Olipa kiva ja varmasti eläimetkin onnellisempia, kuin perus eläintarhoissa. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä lapset varmaan nauttivat tästäkin retkestä täysillä :)

    VastaaPoista