perjantai 28. heinäkuuta 2017

Legoland, BillundKauan odotettu reissu Legolandiin :)  Vietimme Tanskassa yhteensä viikon ystäväperheen kanssa, ja  yhden päivän siitä Legolandissa, Billundissa. 

Saimme vinkin suunnata heti alueen perälle. Ja lähdimmekin saman tien taivaltamaan uuteen Ninjago-paikkaan, sillä siellä on alkuun lyhimmät jonot ihmisten alkaessa kiertää aluetta porteilta päin. Matkalla kyllä pyrähdimme  legoveneille, joilla pääsi ajelemaan pientä puroa pitkin. Puron varrella oli tunnettuja legorakennelmia, tehtynä tietysti legoista. 

Minusta hauska oli akvaario, jossa näkyi paljon erilaisia kaloja, kuten rausku ja pieniä haita. Päänkin sai monessa kohtaa työntää tuollaisista lasisista tunneleista, jolloin oli ikäänkuin keskellä akvaariota. 

Hieno oli kyllä myös miniland, joka oli Legolandin ihan keskiosassa. Sinne oli rakennettu paljon erilaisia legorakennelmia, taloja, rautateitä, linnoja jne. Osa liikkuivatkin ja joissain nappia painamalla saattoi saada jotain tapahtumaan itsekkin. 

tanska

tanska

tanska

tanska

tanska

legoland

Star Wars- alukset olivat poikien mielestä hienoja. Ja olihan nekin kyllä hienosti toteutettu, en kiellä. 

huvipuisto
Alueella oli myös pyörivä näkötorni,  josta saattoi ihailla aluetta. Sekin oli minusta mukava. Pitkä jono oli tännekkin, niin kun jokaiseen muuhunkin paikkaan. Vähiten oli porukkaa luonnollisesti ihan aamusta ja viimeisinä hetkinä illalla. 


huvipuisto


Väliin vielä lego kahvit :) Pieni breikki tuli tarpeeseen, vaikka suolaisen hintaiset kahvit olikin :D

kahvila


Hauskinta oli ehkä minun mielestäni sellainen paloauto kisa, mihin pystyi porukoittain osallistumaan. Kyllä nauratti ja hengästytti, kun sammutimme kuvitteellista tulipaloa, koville otti!! En ala 
palomieheksi.  Lapsen mielestä parasta taisi olla Ninjago juna ja veneet missä sai mennä ja ampua vedellä ja mitä sai itse ampua vedellä takaisinpäin :DVaikka Legoland ei ehkä ollut niin ihmeellinen paikka, niin kun ehkä ajattelimme, niin oli se minusta käymisen arvoinen ja mukava elämys. Legokauppa oli ihana ja sinne olisi kyllä saanut pennosiaan kulumaan.  Itseäni jäi hieman kaivelemaan,  kun en raaskinut ostaa mustavalkoisia Legopalikan näköisiä suola ja pippuri sirottimia.  Lapsille tietysti piti legotuliaiset ostaa :) 


huvipuistoVinkkinä sanoisin, että omat eväät mukaan. Piknik -pöytiä löytyy. Ja vaihtovaatteet on kyllä myös suositeltavia, erityisesti jos menee vesileikkeihin.  Ja niin kun meille suositeltiin, niin kannattaa lähteä alueen takaosasta kiertämään. Tämä vinkki taitaa päteä jokaisessa huvipuistossa.

Olihan se kiva paikka. Paljon oli nähtävää.  Moni on sanonut ja blogeista olen lukenut, että yksi päivä ei riitä, mutta mielestäni meille se riitti hyvin. Olimme kyllä ihan aamusta iltaan siellä, jolloin ehti monenalaista kokea. Lapset tykkäsivät, mutta olivat ihan innostuneita myös, kun tarjosimme seuraavaksi päiväksi muitakin vaihtoehtoja. 

 Ajattelin tehdä toisen postauksen koko Tanskan reissusta. Kesä menee niin nopeasti ja on täynnä touhua, että koneelle ei ole oikein ehtinyt! Myös niskat ovat olleet tosi kipeät lähipäivinä, joten ole suosiolla jättänyt tietsikka hommat vähemmälle tästäkin syystä. 

Terveisin, Elli

                                            
4 kommenttia:

 1. Legoland on kyllä varmasti pienten poikien unelmapaikka! Jään odottelemaan toista postausta Tanskan lomastanne :) Itse olen käynyt 6lk:n luokkaretkellä Tanskassa (Kööpenhaminassa) ja siitä on jo aikas monta vuotta aikaa ;) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä varmasti usean pienen ihmisen makuun se paikka!! Mukavaa viikonloppua myös teille :)

   Poista
 2. Voi hyvänen aika mikä paikka....pojanpoika varmaan pyörtyisi tuolla onnesta :D. Viisivuotiaan päivät menevät legojen parissa tätä nykyä ihan täysin. No, vanhempansa ovat kyllä matkustavaista sorttia, joten toivottavasti joskus vievät hänet tuonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jätit viestiä :D ilahduttaa aina! Joo, tuo on kyllä ihana paikka monelle juuri tuon ikäiselle ja vanhemmillekkin!

   Poista