keskiviikko 16. elokuuta 2017

Oravivuori

Tämän kesän teema on selkeästi näköaloille kapuaminen. Tehtiin retki myös Oravivuorelle, Korpilahdelle. Täällä on pitänyt kauan käydä ja voin sanoa, että kyllä kannatti. Jyväskylästä Oravivuorelle ajoi noin 45 minuuttia. Opasteet oli oikein hyvät ja löysimme heloposti parkkipaikalle, johon mahtui hyvin autoja. Vaikka toki navigaattorikin oli käytössä.

KorpilahtiOravivuori on osa struven ketjua, jolla on 1800-luvulla selvitelty maapallon muotoa ja kokoa. Struven ketju on myös yksi  Unescon maailmanperintökohde. Tämän vuoksi täällä taitaa käydä aika paljon ihmisiä ja mekin nähtiin useita porukoita matkamme varrella. Toki maisemat on myös hienot ja ilma oli kaunis.

Struven ketju


Oravivuorelle pääsee kävelemään kahta reittiä. Me taisimme valita tälläkertaa pidemmän reitin. Kavuta sai, ja hengästyäkkin ehti. Jossain paikoin polku kohoaa ylös jyrkkääkin rinnettä, jolloin on avuksi oli rakennettu portaita. Jossain kohti oli myös pitkospuita, joista jostain syystä kovasti pidän.

Korpilahti


KorpilahtiKorpilahti

Korpilahti

Kävely ei kuitenkaan ollut liian rankka ja hyvin jaksettiin!

Korpilahti

Plussaa kuitenkin penkeistä, mitä oli siroteltu matkan varrelle, jos on vaikka retkellä ikäihmisiä, joiden ei ole niin helppo mättäälle istahtaa. Korpilahti

Itse torni oli tukeva rakennelma ja sinne oli siitä syystä mukava kiivetä. 

Korpilahti

Korpilahti


Korpilahti

Korpilahti


 Upeat oli maisemat näköalapaikalla ja toki siellä sitten juotiin pullakahvit, mehut.

On täällä meillä vaan niin paljon kaikkia hienoja paikoja missä vierailla. Se on suuri etuoikeus ja onni :)

Näihin mietteisiin!


Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti