perjantai 5. toukokuuta 2017

Nyrölän luontopolku

Keväällä aina retkeily tahti kiihtyy.
Muutama viikko sitten kävimme Nyrönlän luotopolulla. Se on aika suosittu luontopolku lähellä Jyväskylää. Olemme siellä muutaman kerran aikaisemminkin käyneet ja kaikilla kerroilla ollut kyllä kävijöitä. Sanoo kyllä toimivuudesta ja tasosta jotain, sillä sijainti on hiukan syrjäinen.


Luontopolulla on kaksi laavua ja yleensä aina siellä on ollut puita nuotiota varten. Toinen laavuista on sellaisella pienellä saarella minne pääsee pienellä lautalla. Se on lapsista ihan parasta. Meidän vieraillessa tosin oli vielä jäät, joten kävelimme saareen niitä pitkin. 


Opastauluja on pitkin reittiä. Ainakin tämä minun pieni kaverini aina tykkää, että luetaan niitä ääneen. Aina oppii itsekkin jotain uutta. 

Nyrölässä reitin pituus on 3,6 kilometriä.  Luontopolulle pääsee osoitteesta Sikomäentie 706, Jyväskylä. Paikka on Jyväskylästä noin puolen tunnin ajomatkan päässä.Lisätietoja löytyy esimerkiksi täältä Nyrölän kylän kotisivuilta. Reitti on merkitty keltaisin tolpin ja maaliläikin. Osittain reitti saattaa hieman hukkua ja värit on haalistuneet, mutta kyllä pienen hakemisen jälkeen suunta löytyy, varsinkin kun viimeisetkin lumet on sulaneet.

Voin suositella tätä retkeilypaikkaa kyllä. Ihan yksi suosikkejani tällä alueella. 

Toivottavasti viikonloppuna on hyvät retkeilyilmat! :)

Terveisin, Elli

4 kommenttia:

  1. Nyrölän luontopolku on meidänkin suosikki :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana luontokohde. Ja nuo laavut, niin tunnelmallista :)
    http://westendmum.fi

    VastaaPoista