sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Hyvää synttäriä isi!



Tänään täytettiin taas vuosia meidän perheessä. Sain siis syyn leipoa. Tein omalle isälleni synttärikakun. Isän on mahdoton kakkujen ystävä. Tosin perinteisempien, joten tämän kaakun tein ihan tavalliseen kakkupohjaan.



Kakkupohja

Lasi munia
Lasi sokeria
Lasi jauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tila leivinjauhetta
vähän kaakaojauhoja

Kakkuvuoka rasvataan ja korppujauhotetaan. Muna ja sokeri vatkataan ja lisätään jauhot käännellen taikinaan. Jauhoihin on etukäteen sekoitettu muut kuiva-aineet.
Paistetaan alatasolla 175 astetta.

Välissä ja päällä 5 dl kermaa.
Kermaan on sotkettu fatzerin sinistä sulatettuna ja hieman jäähdytettynä.
Väliin on myös viipaloitu säilykepersikoita.
Päälle vielä murskattu ranskanpastilleja ja suklaata



Ei mennyt ihan niin kuin ajattelin tämä kaakun valmistus. Tarkoitus oli laittaa kakun väliin kakkuliinojen ohjeella suklaamousse. Mutta koska tuorejuusto unohtui kauppaan, niin piti vähän soveltaa. Olin suunnitellut myös daim-rakeita sekaan, mutta tajusin onneksi ettei yksi seurueesta olisi voinut syödä niitä. Ja sitten se iso satsi kermaa mitä tei loppui kesken ja jouduin jättämään kakun päälle aukon minkä täytin äidin kaapeista löytyneillä murskatuilla ranskanpastilleilla ja suklaalla :) Luovuus kunniaan siis, jälleen kerran!

2 kommenttia:

  1. Hyvää oli! :) T. Sisko Ps. Missä on syöjien ilmekuvat ja kommetit? ;)

    VastaaPoista
  2. idea oli loistava, harmi vain kun jäi kasvokuvat ottamatta ja todelliset kommentit kysymättä :D

    VastaaPoista