perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kolmevuotiaan juhlat

Tänään minun pieni poikani täytti kolme vuotta. Aamulla pääsi riehumaan isänsa kanssa hoploppiin ja sitten juhlittiin kotona sukulaisten ja ystävien voimin. Oli sankari mielissään.

Sankarin hartain toive oli saada junakakku. Tässä siis Tuomas Veturi kakku. Tilasin kakkukuvan  Ullan unelmasta. Valmista kuvaa ei ollut niin tilasin sen "omasta kuvasta".  Tuomas veturi ei ole niin pop, että sitä oikein saisi kaupasta. Paljon mitään Tuomas Veturi- tavaraa ei ole saatavilla. Sääli, Onni kun niin tykkää. 
Mutta oli tyytyväinen tähänkin kakkuun.



Kakku on tehty ihan tavalliseen kakkupohjaan. Välissä on mansikkamousse, suklaamousse ja päällä kakkukuvan lisäksi pollyja sekä valkosuklaamousse.



 Sitten tein tuorejuustokakun. Tämän tein itse soveltaen aikaisemmin tekemiäni tuorejuustokakkuja. Tässä ohje kutakuinkin

Appelsiini-mango- juustokakku

Pohja
75 grammaa voita
puoli pakettia digestiv-keksejä

Täyte
4 liivatelehteä
Appelsiinituorejuusto
2dl kuohukermaa
2 prk mangososetta
 130g valkosuklaata

Kiille
 1prk mangososetta
2 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele irtopohjavuokaan

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
Sulata suklaa. Anna jäähtyä hiukan.
Vatkaa kerma ja sotke joukoon tuorejuusto. Lisää sulatettu suklaa.
Kiehauta tilkka vettä. Sekoita siihen liotetut ja puristellut liivatelehdet joukkoon.
Sekoita liivatelehtiseos mangososeeseen ja lisää kerma-suklaa-juusto seokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle. Laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 

Kun täyte on hyytynyt valmista kiille.
 Liota liivatelehdet. Kiehauta tilkka vettä ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Sotke mangososeen joukkoon. Levitä kiille kakun päälle. Laita hyytymään jääkaappiin joksikin aikaa.



Tämä ei niin kaunis kakku on paistettu juustokakku. Juhlien ja ei niin juhlienkaan kestosuosikki. Ohjetta olen moneen otteeseen mainostanut ja hehkuttanut. Aina se maistuu ja ensimmäisenä loppuu. Ohjeen tähän juustokakkujen kuningattareen löytyy täältä. Aikoinani olen sen serkultani saanut . 


Keksit tehtiinkin jo viime viikonloppuna. Niistä kirjoittelinkin pari päivää sitten täällä postauksessa.


Sitten tein snickers- keksejä. Joita haaveilin yhdellä muistikirja maaliskuun kirjan sivulla testaavani. Hurmaava ystäväiseni Mikko niitä minulle synttäreillä teki. Ihania, suolaisen ja makean suloinen liitto, pähkinää ja suklaata. Mikä sen parempaa? 

Kokeilin myös elämäni ekaa kertaa kondensoidun maidon keittämistä kinuskiksi. 

Tein keksit näin:

Snickers-keksit

Tarvikkeet:
Murotaikina. Saa valmiina pakastealtaasta. Itse olen tehnyt kinuskikissan ohjeella. 
Tölkki kondensoitua maitoa
Suolapähkinöitä pussi
2x 200g fazerin sinistä suklaata


Keitä kondensoitua maitoa  kattilassa  2 tuntia (purkissa). Luin netistä että joillain oli etiketistä irronnut liima pilannut kattilan. Joten itse tein sillätavalla että käärin peltipurkin folioon ja keitin siinä.
Anna purkin jäähtyä

Paista murotaikia uunissa.
Levitä kinuskiksi keitetty kondensoitu maito sen päälle.
Sitten ripottele suolapähkinät.
Sulata suklaa
Leivitä se viimeiseksi setin päälle.
Anna jähmettyä ja leikkaa palasiksi.



Nyt tämä typy kaivautuu syvemmälle sohvaan ja syö viimeisen kakkupalan. Huomenna taas terveemmällä tyylillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti