lauantai 23. maaliskuuta 2013

Virvon varvon

Huomenna pieni mies menee ensimmäistä kertaa virpomaan :). Pääsen minäkin siinä siivellä ;)

Mummolaan mennään ja muutamaan muuhun paikkaan.

Itselleni virpominen oli kyllä erittäin tärkeää lapsena. Me kierrettiin kyllä huolellisesti koko kylä läpi. Kilometrejä taivallettiin, kylät kun oli aika harvassa paikka paikoin, siellä missä minä olen lapsuuteni kasvanut. Muistan, että vitsojakin tehtiin ämäpärikaupalla :) oli se niin lystiä puuhaa! Aina niitä taisi jäädä ylikin.


Olin kyllä niin vuoden mutsi taas,  kun en meinannut ehtiä missään välissä etsimään meille pajunkissoja. Ajelin sitten töihin sellaista pienempää tietä ja hupsankeikkaa korkkarit jalassa kirmasin sitten yhteen lumiseen ojaan nyhtämään oksia. Mutta niin vaan saatiin oksat!


'

Eihän siinä puskassa ollut kun sellaista uutta kasvua (?) ,sellaista missä ei ole haaroja. Kyllähän niitä pitää olla :)  Niin teippailin näillä superihanilla teipeilläni sitten oksia yhteen ;)  Todellinen teippifani keksii aina syyn tärvätä teippiä :D


Minähän nämä hyvin pitkälti väkräilin. Onni oli kyllä makutuomarina että mitä ja mihinkäkin kohtaan. Meidän virpomisvitsoihin laiteltiin siis:

teippejä
silkkipaperia
höyhenarua
höyheniä

 Lahjanarua
Pieniä kaapista löytyneitä munia

Ja oli Onni hoidossakin ehtinyt tehdä muutaman oksan.Muutaman vuoden ajan olen keväsin laittanut lasipurkkeihin ihan tavallisia ruokasipuleita kasvamaan. Pikkasen multaa ja sipuli perään. Kevään merkkejä nämäkin :) Minusta hauskan näköisiä.Toinenkin raeruoho-ohra kasvustoni alkaa näyttämään oikealaiselta. 
Tosin, ensivuonna laitan pelkkää ohraa. Se on jotenkin kivemman näköistä.


On olemassa kolmaskin, mutta se joutui hurrikaanin uhriksi. 
Pyörremyrsky nosti sen korkealle ilmaan ja heitti suureen lasimaljaan kynttilöiden sekaan.
Luonnonmullistuksessa mukana olleet tiput ovat erittäin huonossa kunnossa ja kaipaavat puhdistusta. 
En usko että selviävät siitä. 
Mutta uskon, että ruoho elpyy, kun saa hetken olla ja levätä lautasellaan kaukana tuhon aiheuttajasta. 
Hurrikaani jatkaa tuhojaan muualla.  
Lähipäiväinä se on tavattu mm. värittämässä itseään tussilla kasvoista jalkapohjiin ja suihkuttelemassa suihkepullolla ympäriinsä tehden iskuja mm. tietokoneen ja poloisen äitinsä kimppuun. 


4 kommenttia:

 1. Kivoja pääsiäisjuttuja :) Blogissani olisi sinulle haaste : http://puhde.blogspot.fi/2013/03/haaste-11111111.html

  VastaaPoista
 2. ihana pyörremyrsky <3 !
  Muistatko, millä logiikalla vitsoja taloihin jaettiin?
  "Tuolta saatiin hyvä palkkio viime vuonna, sinne hieno oksa. --- Nuo ei avanneet ovea viimeksi, sinne viedään rupunen."

  Kerran käveltiin Rahkolan puolelle saakka ja saatiin kokonainen konvehtirasia palkaksi. (Nyt kun muistelen, varmaan useammamkin kerran ollaan Rahkolaan asti päästy). Voi niitä muistoja!

  Hyvää palmusunnuntaita!
  t.Inkki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan me oltu kyllä kamalia :) Mutta joo ja muistan että jollain virpomis reissulla, joku vitsaili antavansa meille kissanpoikasen ja luultiin varmaan ihan tosissaan että olisivat antaneet :D

   Poista