perjantai 17. tammikuuta 2014

Chilipähkinä-suklaakeksit


Sisko perheineen rakentaa taloa ja halusin olla tukena, joten tein hieman evästä raksalle.


 
Heidän perheen isukki ei syö munaa ja tykkää chilistä, joten tein munattomia chilipähkinä-suklaa pikkuleipiä.

 

 Joukkoon pilkoin siis ihan chilipähkinöitä ja tummaa suklaata.

Munan olen korvannut luomu soijamaidolla ja käyttänyt vielä intiaanisokeria.




 Tässä ohje kokonaisuudessaan

125g voita
0,75 dl intiaanisokeria
0,5 dl soijamaitoa
2 1/2 vehnäjauhoja
1rkl leseitä
1tl leivinjauhetta 
2 tl vaniljasokeria

n.100g tummaa suklaata
chilipähkinöitä


1.Vaahdota pehmyt rasva ja sokeri.
2.Vatkaa sekaan soijamaito. 
3. Lisää kuiva-aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää pilkotut pähkinät ja suklaat
5.  Nosta taikina lusikalla pellille pikku kokkareiksi ja taputtele jauhotetuilla käsillä pikkuleiviksi.
6. Paista 200 asteessa n.10 minuuttia.

Anna jäähtyä ja siirrä vasta sitten pelliltä pois. Ovat aika murentuvia lämpiminä.




Itse vietän sokeritonta tammikuuta, joten en suuremmin pystynyt näitä herkkuja syömään. 
Ihan pienesti maistoin ja mielestäni oli oikein hyvää jos tykkää chilistä. Voi kertoa että oli aika tiuka paikka jättää maistelu siihen :)
Ihan hirvittävän tulisia näistä ei tullut, vaa pienesti tulisia ja suklaisia. 





Hyvää viikonloppua!

Meillä alkaa leffailta :D

Elli

2 kommenttia:

  1. Ihana ajatus tehdä naposteltavaa raksalle. Eväät ovat ihan parasta sellaisissa hommissa :)

    VastaaPoista