maanantai 12. elokuuta 2013

Kukkainen kaalipitsa

Netissä näin reseptin (joku karppiohje) pitsasta,
 jonka pohjaan tulee ainoastaan kukkakaalia, kanamunaa ja juustoraastetta.

Mieleeni iski heti tuo kukkakaali. Miksipä ei?!
Kasviksia kun ei ikinä tule syötyä liikaa, vaaleita jauhoja kyllä. 

En kuitenkaan hirvinnyt lähteä tekemään tällä reseptillä, 
vaan laitoin jauhojen sekaan murskattua kukkakaalia.

Nämä ihanat 
Sieni pikkupitsat kukkakaali pohjalla
(3 pellillistä)
Valmistin seuraavanlaisesti:

Mittasin kulhoon lämmintä vettä 4 dl.
Sekoitin sekaan ripauksen himalajansuolaa ja inkkarisokeria
Kourallisen kuivattua nokkosta.
Oreganoa.
Sekoitin pussillisen kuivahiivaa vehnäjauhojen sekaan. Pari desiä.
Vispasin jauhot vesiseokseen ja lisäsin silputun kukkakaalin (1/3 kukkista)
Lisäsin leseitä, ruishiutaleita, venhnäjauhoja ja kaikenlaisia jauhoja, kunnes pohja oli sopivan taikinamaista.
 Loraus oliiviöljyä ja kohoamaan.

Tomaattisoseen tein itse 
heitin blenderiin pari sipulia, pari tomaattia, oreganoa, basilikaa
Täytteeksi tuli
Pilkottua paprikaa
sekä kuivattuja ja nyt liotettuja suppilovahveroita.
juustoraastetta

Uunissa 200 astessa kunnes näyttää hyvältä :)
Tästä valmistui 3 pellillistä pikkupitsoja

Nämä minun ruokarespetini on kyllä järkyttävän kaoottisia... 
Mutta jälleen kerran, vaikka itse sanonkin Hyvää tuli :)
Kummityttö ja Onni ainakin vetelivät iloisin mielin  ja mukisematta pitsansa.
Loput lähti siskolle raksaeväiksi.

terkuin Elli

p.s onhan kaikki osallistunut jo arvontaan :D
Elli arpoo

2 kommenttia:

  1. Tosi hauska idea! Täytynee kokeilla tai ainakin jotain vastaavaa, jostain syystä mieleen tuli kesäkurpitsa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin, miksei sinne voisi kokeilla mitä vaan? Onhan porkkanaa ja perunaakin leivonaisissa! :)

      Poista