keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Mansikka-valkosuklaa-juustokakku

Ystäviä tuli kylään ystävänpäivänä ja ajattelin että on enemmän kun aiheellista tehdä jotain imelää ja hempeää :) Vai menikö se toisin päin?

Liian imelää siitä ei kuitenkaan tullut, vaan tosi hyvää :D



Tälläkertaa kuvat ei vaan onnistunut. Kun joskus ei vaan onnistu...


Kakku oli kyllä todella todella hyvää, vaikka itse sanonkin.
Ohje on itse kehitelty kuningatarjuustokakusta.

Tässä se on kokonaisuudessaan.

Pohja

200g digestive keksejä
75 g voita

Täyte

3 dl kermaa
200g tuorejuustoa
2 x 130 g valkosuklaata (n. rivi leipoessa naposteluun)
1 dl mansikoita ( murskattuna soseeksi)
4 liivatelehteä


Kuorrute
2dl mansikoita ( murskattuna soseeksi)
1 dl vettä
2 liivatelehteä
ripaus sokeria

pohja: Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini joukkoon. Painele tasainen massa irtopohjavuokaan tiiviisti. Anna jäähtyä hetken jääkaapissa.
täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma sähkövatkaimella, sotke keskenään vesihauteessa sulatettu suklaa ja tuorejuusto. Sekoita vatkaimella tasaiseksi massaksi. Kiehauta mansikkasose, ja liota puristellut liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Valuta täyte tasaisesti pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja anna seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.
kuorrutus: Liota ja puristele liivatelehdet, kiehauta vesi kattilassa ja liuota siihen liivatteet. Sekoita joukkoon mnsikkaasose ja levitä tasaiseksi kerrokseksi jähmettyneen kakun päälle. Anna jähmettyä viileässä pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti