Kakkujuttuja jälleen.. :) Paistettu versio tälläkertaa.
Nappasin ohjeen vahasta blogistani.
Ohjeen olen saanut serkkutytöltäni ja olen jakanut sitä ahkeraan eteenpäin. Suosittelen kokeilemaan! Yksikin kotiäiti vääntää sitä harva se päivä, kun annoin ohjeen ;)
Ohjeen olen saanut serkkutytöltäni ja olen jakanut sitä ahkeraan eteenpäin. Suosittelen kokeilemaan! Yksikin kotiäiti vääntää sitä harva se päivä, kun annoin ohjeen ;)
Kuva on viime juhannukselta, ei kasva orvokit nyt parvekkeella ;)
Juustokakku
Pohja:
puolikas paketti Digestive-keksejä
2-3 rkl voisulaa
Täyte:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Hovi, juusto kannattaa pitää hetki huoneenlämmössä, jotta se pehmenee)
1 prk vispikermaa
¾ kuppia / n. 1,7dl sokeria
¼ kuppia / n. 0,6 dl jauhoja
2 kananmunaa
1,5 tl vaniliinisokeria
Kuorrutus:
2 prk ranskankermaa
1 rkl sokeria
½ tl vaniliinisokeria
Murskaa keksit pieniksi muruiksi, sulata voi ja sekoita se murujen sekaan. Painele taikina voidellun irtovuoan pohjalle tiiviisti ja laita vuoka jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi.
Vaahdota kerma ja vatkaa sekaan tuorejuusto, sen jälkeen kananmunat, sokeri, jauhot ja vaniljasokeri.
Kaada täyte vuokaan ja paista n. 160 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes täyte on kiinteää keskeltä (sen voi testata heiluttamalla vuokaa hieman ja mikäli kakun keskiosa ei liiku, se on valmis).
Paiston jälkeen, sekoita kuorrutuksen aineet ja kaada seos kuuman kakun päälle. Laita vuoka uuniin vielä 5 minuutiksi.
Jäähdytä kakku ja laita se vielä jääkaappiin viilentymään kunnolla, sillä se on parhaimmillaan kylmänä.
Pohja:
puolikas paketti Digestive-keksejä
2-3 rkl voisulaa
Täyte:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Hovi, juusto kannattaa pitää hetki huoneenlämmössä, jotta se pehmenee)
1 prk vispikermaa
¾ kuppia / n. 1,7dl sokeria
¼ kuppia / n. 0,6 dl jauhoja
2 kananmunaa
1,5 tl vaniliinisokeria
Kuorrutus:
2 prk ranskankermaa
1 rkl sokeria
½ tl vaniliinisokeria
Murskaa keksit pieniksi muruiksi, sulata voi ja sekoita se murujen sekaan. Painele taikina voidellun irtovuoan pohjalle tiiviisti ja laita vuoka jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi.
Vaahdota kerma ja vatkaa sekaan tuorejuusto, sen jälkeen kananmunat, sokeri, jauhot ja vaniljasokeri.
Kaada täyte vuokaan ja paista n. 160 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes täyte on kiinteää keskeltä (sen voi testata heiluttamalla vuokaa hieman ja mikäli kakun keskiosa ei liiku, se on valmis).
Paiston jälkeen, sekoita kuorrutuksen aineet ja kaada seos kuuman kakun päälle. Laita vuoka uuniin vielä 5 minuutiksi.
Jäähdytä kakku ja laita se vielä jääkaappiin viilentymään kunnolla, sillä se on parhaimmillaan kylmänä.
Jaa kukahan kotiäiti...? Heh, ylihuomenna teen taas! Nyt on vaan mietinnässä, että käytänkö mää nyt sitten sitä oikeeta desimittaa, vai teenkö sillä vanhalla tyylillä, kun niinkin niin hyvin onnistui..?
VastaaPoistaälä muuta kaavaa :) pitää tehdävertailu joskus ja tehdä kaksi juustokakkua!! ja sitten muuttaa ohje pysyvästi Heidin-desiin :D
VastaaPoistano nyt on tehty oikeilla ohjeilla. Tulipa notkeeta soosia, kun oli kermaa oikea määrä.. :) Muuten hyvä, mutta laitan jatkossa sokeria sen heididesimäärän, koska musta sekin makeus riittää!
PoistaAivan, pitää kokeilla itsekkin Heidindesiä :)
PoistaOi mitä herkkuja! Itse leivon ihan liian harvoin, mutta (juusto)kakku maistuu aina :)
VastaaPoistajuustokakku ei IKINÄ ole pahaa :)
VastaaPoistaOliko tämä sitä mitä syötiin lauantaina? Se oli ainakin tosi hyvää :)
VastaaPoistaKyllä juurikin tätä :) ihan suosikki kakkuni!
Poista