sunnuntai 20. elokuuta 2017

Sulaa vahaa!

Pinterestistä ja blogeista olen nähnyt, kun ihmiset on tehneet hienoja juttuja sulatetuilla vahaväreillä. Pakko oli päästä kokeilemaan. Joten väritin minäkin taulun vahvaväreillä hieman erilaiseen tyyliin.


diy-projekti

Ostin materiaalit tauluun Biltemasta, josta olen vuosien mittaan löytänyt monenmoista materiaalia diy-projekteihini.

Tarvittiin 
tyhjä taulupohja
paketti edullisia vahavärejä
Paljon liimaa (esim erikeepper)
ja lisäksi hiustenkuivaaja,
Mustaa kartonkia
Sakset


sisutus blogi

Suunnittelin hieman etukäteen liitujen järjestystä lattialla, joten liimatessa saatoin nostella ne suoraan liiman päälle. Laitoin tarkoituksellisesti hieman epäsuoraan riviin, koska sellainen siitä olisi tullut jokatapauksessa :D

diy-projekti

diy blogi


käsityöblogi

käsityöblogi

Paperista leikkasin vielä sateenvarjon ja liimasin sen taulupohjan päälle.

käsityöblogi

Liiman kuivuttua alkoi työn hauskin osuus, eli vahavärien sulatus. Hiustenkuivaajalla vain lämmitetään vahavärejä kunnes ne alkavat sulaa. Ainakin minun hiustenkuivaajalla tässä meni pieni hetki, kunnnes yhtäkkiä värit alkoivat sulaa nopestikkin.  Kokeilemalla löytää hyvän etäisyyden ja kulman. Minulla se sujui parhaiten hyvin läheltä ja yläviistosta.  Tässä voi käyttää myös kuumaliimapuhallinta, joka on epäilemättä tehokkaampi kun hiustenkuivaaja. 

Sateenvarjon suojasin muovilla.

meltet crayons

Tässä hommassa suosittelen suojaamaan myös seinän ja lattian hyvin, sillä väriä saattaa roiskua aikatavalla ympäriinsä. Minulla kävi ainakin niin :D 

meltet crayons

meltet crayons

meltet crayons

Tämä oli hauskaa ja taulu on kyllä hieno. Vaikka pakko myöntää, täydellisen tyytyväinen en lopputulokseen ole. Haluaisin, että sateenvarjo olisi suurempi ja olisin suojannut sen paremmin. Vaikka valuuhan se "vesi" tietysti todellisuudessa sateenvarjon päältäkin.

meltet crayonsJos kiinnostaa nähdä niin pinterestistä löytyy hienoja asioita tehtyjä töitä sulatetuista vahaväreistä. Kirjoittaa hakusanaksi vaan "Meltet crayons"

Oletko kokeillut vahavärien sulattamista? 


Elli


Käykää ihmeessä seuraamassa Onnellinaa:

facebookissa
blogit.fi
Instagram4 kommenttia:

  1. Hei ihan loistava idea ja minusta kiva toteutus! :D Loistava syy saada asuntoon uusi kaaos, mun diy projektit ja askartelut näyttää aina siltä, kuin meillä kotona olisi räjähtänyt... :D

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista...ja yleensä tekemällä oppii eli jos ei tule heti mieluinen, niin uusiksi vaan :). En ole ennen nähnyt tätä tekniikkaa.

    VastaaPoista